Суд ЄС відхилив апеляцію ХАМАС на рішення про заморожування коштів

Середа, 6 березня 2019, 11:59

Суд Європейського Союзу відхилив апеляцію палестинського воєнізованого угрупування ХАМАС на рішення Ради ЄС від 2015 року про заморожування його рахунків через причетність до тероризму.

Про це йдеться в рішенні суду, оприлюдненому в середу.

"ХАМАС звернувся до Генерального суду з кількома аргументами, а саме про порушення положень Спільної позиції 2001/931, помилки у суті фактів, помилки в оцінці терористичного характеру організації ХАМАС, порушення принципу невтручання, порушення обов'язку вказувати причини, порушення права на судовий захист та порушення права власності", - заявив суд.

При сьогоднішньому судовому рішенні суд "розглянув кожен з аргументів, висловлених ХАМАС, і відкидає їх у сукупності, що означає, що рішення про продовження замороження коштів ХАМАС підтверджується".

ЄС запровадив заборону на подорожі та заморожування активів для членів ХАМАС, який контролює Сектор Газа, після терористичних нападів "Аль-Каїди" 11 вересня 2001 року на Нью-Йорк і Вашингтон.

ХАМАС висловився проти санкцій з самого початку, стверджуючи, що це законно обраний уряд, і тому він має право проводити військові операції проти Ізраїлю.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: