Італія закликала Косово скасувати 100-відсоткові мита на товари із Сербії

Середа, 6 березня 2019, 17:01

Прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте закликав Косово відкликати 100-відсоткове мито на товари з Сербії, щоб країни могли відновити переговори щодо нормалізації відносин.

Про це він заявив під час візиту до Белграда, повідомляє Associated Press.

Конте заявив, що Італія сподівається, що найближчим часом буде досягнуто компромісне рішення між Сербією та Косово і додав, що Рим підтримує зусилля Сербії стати членом ЄС.

"Косово має показати необхідну відповідальність і зусилля, щоб відновити переговори і скасувати податки, які вони ввели минулого листопада", - сказав Конте.

ЄС виступає посередником у пероговорах, спрямованих на вирішення давнього балканського конфлікту. Сербія не визнає незалежність Косова, але повинна покращити двосторонні відносини для вступу до ЄС.

"Для нас не буде вступу в ЄС, поки не буде досягнуто певної угоди з (косовськими) албанцями", - заявив президент Сербії Александар Вучич після зустрічі з Конте.

Сербія каже, що не буде брати участі в переговорах, поки не буде скасовано податок, а Косово хоче, щоб Сербія визнала їхню державність і перестала перешкоджати приєднанню до міжнародних організацій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: