Екс-главу штабу Трампа Манафорта засудили майже до 4 років в'язниці

П'ятниця, 8 березня 2019, 10:43

Федеральний суд США засудив колишнього голову виборчого штабу Дональда Трампа Пола Манафорта до 47 місяців ув’язнення за ухилення від сплати податків та банківські махінації.

Як повідомляє "Голос Америки", суд також зарахував до відбутого терміну покарання 9 місяців, які Манафорт вже провів за гратами.

Перед оголошенням вироку головуючий суддя Елліс чітко заявив, що вирок Манафорту непов'язаний із розслідуванням спеціального прокурора США Мюллера щодо російського втручання.

"Він тут не через будь-що пов'язане із будь-якою змовою з урядом Росії", - заявив суддя Елліс. Водночас суддя відзначав, що Манафорт не заслуговує на поблажливість за визнання відповідальності за свої дії.

Суддя Елліс також відзначив, що висловленні державним обвинуваченням побажання щодо терміну покарання для Манафорта є "надмірними". Суддя також заявив, що Пол Манафорт був частиною "багатьох хороших речей", є "щедрою людиною", і в інших аспектах "прожив бездоганне життя".

На Манафорта ще чекає вирок наступного тижня в іншій судовій справі щодо змови та тиску на свідків.

Пол Манафорт очолював виборчу кампанію Дональда Трампа протягом кількох місяців влітку 2016-го року. Він також тривалий час виступав радником "Партії Регіонів" в Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: