Прем’єрка Британії просить ЄС про вибір на користь м'якого Brexit

П'ятниця, 8 березня 2019, 12:24

Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей, прагнучи уникнути поразки у парламенті під час схвалення угоди про Brexit, просить Європейський Союз допомогти їй вибороти підтримку британського парламенту.

У своєму виступі в п'ятницю, за три тижні до запланованого Brexit, Мей планує заявити Євросоюзу, що вихід Британії з угодою – в інтересах ЄС, повідомляє BBC.

Мей відвідає робітників у Грімсбі у п’ятницю, за кілька днів до другого голосування в палаті громад щодо угоди про вихід країни з ЄС, про яку вона домовилась з Брюсселем. Вона скаже у виступі: "Депутати повинні будуть зробити важливий вибір наступного тижня, але свій вибір повинен зробити також ЄС".

"Ми обоє є учасниками цього процесу. Вихід Британії з угодою є в інтересах Європи. Ми працюємо з ними, але рішення, яке Європейський союз прийме протягом наступних кількох днів, матиме великий вплив на результати голосування", - скаже Тереза Мей.

Як зазначає BBC, публічний заклик до ЄС про компроміс всього за чотири дні до голосування є свідченням того, наскільки жорсткими були переговори з ЄС в останні дні.

Напередодні керівництво ЄС дало Лондону 48 годин для того, щоб він представив нові пропозиції для виходу з "глухого кута" щодо Brexit. Європейські чиновники заявили, що працюватимуть усі вихідні без перерви, якщо до вечора п’ятниці отримають "прийнятні ідеї" стосовно "бекстопу" - захисного механізму, який запобігає утворенню жорсткого кордону між Ірландією та Північною Ірландією.

Британські депутати повинні вдруге проголосувати за угоду про Brexit на наступному тижні. Якщо вони знову відхилять угоду, то у Британії залишається два варіанти: вихід з ЄС без угоди або відтермінування Brexit після запланованої дати 29 березня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.