Засновника WikiLeaks затримали у посольстві Еквадору в Лондоні

відео
Четвер, 11 квітня 2019, 12:49

Засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа арештували в Лондоні.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на прес-службу Скотленд Ярду.

"Джуліан Ассанж сьогодні, в четвер, 11 квітня, був заарештований співробітниками Управління столичної поліції в посольстві Еквадору за ордером, виданим Вестмінстерським магістратним судом 29 червня 2012 року за відмову з'явитися до суду", - йдеться у повідомленні.

Манафорт таємно зустрічався з Ассанжем у посольстві Еквадору - ЗМІ

Ассанжа помістили під варту в центральному поліцейському відділенні Лондона, де він залишиться до того, як постане перед Вестмінстерським магістратним судом.

Поліція була зобов'язана виконати ордер суду і була викликана в посольство послом після того, як еквадорський уряд скасував його притулок.

Ассанж переховувався у посольстві від кримінального переслідування з 2012 року. 

Він втік з-під застави у 2012 році, щоб уникнути екстрадиції до Швеції через звинувачення у зґвалтуванні, яке він заперечував. Пізніше органи юстиції Швеції припинили справу стосовно Ассанжа, проте засновник WikiLeaks попросив про притулок в Еквадору, адже побоюється видачі владі США, де йому загрожує довічне позбавлення волі за публікацію секретних документів в матеріалах WikiLeaks.

Ассанж отримав широку увагу громадськості за публікацію у WikiLeaks секретних матеріалів про участь США у війнах в Афганістані та Іраку. Джуліан Ассанж надіслав Al Jazeera, The Guardian, Der Spiegel і The New York Times близько 100 тис. секретних документів про хід війни в Афганістані. Частина документів стосується розстрілу мирних жителів. Після публікації деяких документів вибухнув міжнародний скандал. Ассанж також заявляв, що в його розпорядженні є ще близько 15 тис. секретних документів Пентагону.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.