Ассанж заявив про готовність здатися владі Британії, але за однієї умови

Четвер, 4 лютого 2016, 09:22

Засновник WikiLeaks Джуліан Ассанж оголосив про готовність здатися британським властям у разі негативного рішення комісії ООН по його справі проти Великої Британії та Швеції.

Про це Ассанж повідомив в Twitter.

За словами Ассанжа, якщо ООН не стане на його бік, у п'ятницю опівдні він покине територію посольства і здасться поліцейським, оскільки "інших розумних коштів опору не залишається".

"Разом з тим у тому випадку, якщо я здобуду перемогу і в діях держав будуть виявлені ознаки порушення закону, я буду чекати повернення свого паспорта та припинення спроб арешту", - йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що Еквадор і Швеція підписали угоду, яка дозволить допитати Ассанжа в посольстві Еквадору в Лондоні.

Минулого року у Швеції зняли три з чотирьох звинувачень у скоєнні злочинів сексуального характеру з засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа через закінчення терміну давності обвинувачень.

У липні цього року Ассанж попросив притулку у Франції, опублікувавши лист у пресі, оскільки "його життю загрожує небезпека". Проте Франція відмовила у його проханні.

У червні 2012 року Ассанж, якого розшукують у США та Швеції, отримав притулок в посольстві Еквадору в Лондоні і знаходиться там.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.