МЗС РФ побачило втручання у вибори в зустрічах Порошенка і Зеленського в ЄС

Четвер, 11 квітня 2019, 19:30

У МЗС РФ заявили, що наміри кандидатів у президенти України зустрітися з главами країн Європейського союзу є втручанням Заходу у виборчий процес.

Про це "Європейська правда" повідомляє із посиланням на власного кореспондента УНІАН у Росії.

Виступаючи на брифінгу в Москві, офіційна речниця МЗС Росії Марія Захарова заявила, що Захід багато років "втручається" в справи України.

У Макрона підтвердили зустріч із Зеленським та розповіли, як вона пройде

"Ви серйозно? Ви що, тільки зараз побачили втручання західних країн у справи України? Ми про це багато років говоримо. Це чується абсурдно", - сказала Захарова.

Речниця російського МЗС продовжила свою думку, заявивши, що Франція "розтоптала суверенітет України, і топтала його та знищувала протягом кількох років", тому на ситуацію втручання треба дивитися "не з точки зору виборів 2019 року, а згадувати всю історію".

Зеленський і Порошенко зібрались у п'ятницю в Париж до Макрона - Медведєв

"Потрібно проаналізувати залученість західних країн в електоральні процеси в Україні протягом останнього десятиліття: як агітували, як фінансували, як підтримували, як особисто брали участь у протестних рухах", - сказала Захарова.

Нагадаємо, президент Франції Еммануель Макрон у п’ятницю прийме у себе двох кандидатів у президенти України - шоумена Володимира Зеленського та чинного главу держави Петра Порошенка.

У цей день Петро Порошенко також планує здійснити візит до Німеччини для переговорів з канцлером Ангелою Меркель.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.