Трамп 1 вересня може відвідати Польщу і оголосити про посилення військової присутності – ЗМІ

Понеділок, 15 квітня 2019, 11:22

Президент США Дональд Трамп може відвідати Польщу 1 вересня і оголосити про посилення американської військової присутності у країні.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Rzeczpospolita.

"Переговори між Варшавою та Вашингтоном набирають обертів. Американці сигналізували польським партнерам, що Трамп може запросити Анджея Дуду до Білого дому в середині червня, щоб обговорити залишкові розбіжності з приводу розширення американських баз у Польщі" - йдеться у повідомленні. Спочатку планувалося, що президент Польщі відвідає США у цей період, але візит матиме суто економічний характер.

Якщо обидва лідери досягнуть попередньої домовленості, перешкода для оголошення Трампом у Варшаві до 80-річчя початку Другої світової війни американської військової ініціативи зникне, зазначає газета.

У канцелярії президента Польщі стримано коментують інформацію про можливий візит Трампа.

Голова МЗС Польщі: "Форт Трамп" – відповідь на агресію Росії

"Можемо підтвердити, що запрошення для президента Трампа на 1 вересня лишається актуальним" - сказав голова канцелярії Кшиштоф Щерський.

Щодо розширення американської військової присутності в Польщі, Rzeczpospolita зазначає, що може йтися про формат дивізії. Крім цього, Трамп міг би оголосити у Варшаві про важливі проекти в галузі енергетики.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: