У Британії пояснили Трампу: жодна качка від "Новічка" не постраждала

П'ятниця, 19 квітня 2019, 09:02

Влада британського графства Вілтшир заявила, що в результаті отруєння нервово-паралітичною речовиною "Новічок" в Солсбері дітям і тваринам не було завдано шкоди.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Politico.

Ця заява була зроблена у відповідь на інформацію ЗМІ про те, що президент США Дональд Трамп вирішив ввести санкції проти Росії за отруєння, коли йому показали фотографії хворих дітей і мертвих качок у Солсбері.

У вівторок New York Times опублікувала статтю про те, як тодішній заступниці директора ЦРУ Джині Гаспел було важко змусити президента США звернути увагу на її брифінги.

Видання написало, що в березні 2018 року Гаспел обговорювала з Трампом, як відреагувати на отруєння, і що він був проти того, щоб прислухатися до заклику Великої Британії до дій проти Росії, "назвавши отруєння частиною законних шпигунських ігор".

Річниця подій в Солсбері: Британія подякувала світу за єдність проти РФ

Однак, як повідомляється, Трамп передумав, коли Гаспел показала йому "фотографії, представлені британським урядом, на яких були маленькі діти, госпіталізовані після інциденту з "Новічком". Потім вона показала фотографію качок, яких, за словами британських чиновників, через необережність вбили російські оперативники".

У статті йдеться про те, що фотографії переконали Трампа передумати, і він наказав вислати 60 російських дипломатів.

Однак директор департаменту громадської охорони здоров'я Вілтширської ради Трейсі Дашкевич заявила, що "інших постраждалих, крім заявлених раніше, не було".

"Інцидент не вплинув на дику природу, і діти не постраждали або не захворіли в результаті будь-якого інциденту", - сказала вона.

Троє дітей були доставлені в лікарню для перевірки після того, як вони зустріли Сергія Скрипаля на дитячому майданчику ще до отруєння. За даними британських ЗМІ, Скрипаль дав хлопчикам хліб, яким вони годували качок.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: