Річниця подій в Солсбері: Британія подякувала світу за єдність проти РФ

Понеділок, 4 березня 2019, 15:29

Голова МЗС Великої Британії Джеремі Хант у річницю отруєння в Солсбері висловив вдячність міжнародній спільноті за єдність у своїй відповіді Росії.

Про це британський дипломат написав у своєму Twitter-акаунті.

"Рік тому у цей день російські спецслужби намагалися вбити британського громадянина за допомогою хімічної зброї в нашій країні. Безпрецедентна атака, яка зупинила одне життя і поставила під загрозу ще більше", - зазначив дипломат.

"Винні побачили, що міжнародне співтовариство об'єдналося, аби сказати НІ - спасибі всім, хто підтримав Велику Британію щодо застосування хімічної зброї", - додав Джеремі Хант.

Торік колишнього російського шпигуна Сергєя Скрипаля і його дочку Юлію намагались отруїти нервовим агентом "Новиічком" у британському Солсбері. Флакон нібито з парфумами, в якому був "Новічок", згодом опинився в руках британки Дон Стерджес, яка внаслідок контакту з речовиною померла.  

Як відомо, 29 країн вирішили вислати російських дипломатів у зв'язку з отруєнням у Солсбері. Загалом було вислано більше 150 дипломатів. 

У ЄС погодилися запровадити санкції проти 4 офіцерів ГРУ РФ, зокрема двох розвідників, обвинувачених Британією в отруєнні колишнього офіцера ГРУ, подвійного агента Сергєя Скрипаля та його дочки Юлії в Солсбері.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.