Протести в Лондоні: активісти спробували заблокувати Хітроу, вже 500 затриманих

фото
П'ятниця, 19 квітня 2019, 12:55

Екологічним активістам, які протягом чотирьох днів блокують деякі з найважливіших транспортних розв'язок в Лондоні, вимагаючи від британського уряду оголосити надзвичайну кліматичну ситуацію, не вдалося порушити дорожній рух в аеропорту Хітроу в п'ятницю вранці.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посилання на Financial Times.

Протест на дорозі біля найбільшого аеропорту країни, у якому очікувався напружений день, адже люди відлітають на великодні свята, влаштували з десяток молодих членів групи "Повстання проти вимирання", яка стоїть за протестами.

 
Getty


Організатори сказали, що ця акція повинна була "закрити" Хітроу, але лише кілька активістів, більшість з яких - діти, з'явилися, і вони були швидко оточені поліцією. П'ять підлітків принесли банер з написом: "Ми - останнє покоління?"

 
AFp

Скотланд-Ярд підтвердив, що понад 500 осіб затримані у зв'язку з протестами станом на вечір четверга. Десятьом з них висунули звинувачення, пов'язані з порушенням громадського порядку.

Глобальне потепління: 2018 рік встановив рекорд, зріс рівень світового океану

Протестувальники в п'ятницю продовжують займати свої чотири головні місця в центрі Лондона: Парламентська площа, Міст Ватерлоо, Оксфорд-серкус і Мармурова арка.

Міністр внутрішніх справ Саджид Джавід сказав, що протестувальники "не мають права порушувати закон та істотно підривати життя інших людей".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: