Партія прем'єра Іспанії лідирує в опитуваннях за тиждень до виборів

Понеділок, 22 квітня 2019, 11:38

За тиждень до парламентських виборів в Іспанії підтримка правлячої Соціалістичної партії зростає, але більшості вона, швидше за все, не отримає.

Як повідомляє "Європейська правда", про це свідчать результати опитування, опублікованого Reuters.

На виборах 28 квітня підтримати соціалістів готові 31,4% виборців. Соціалісти можуть отримати від 134 до 139 місць в парламенті на 350 місць, тобто їх представництво може збільшиться на 54 мандати в порівнянні з попередніми виборами в 2016 році.

Соціаліст Педро Санчес може бути переобраний на пост прем'єр-міністра, якщо він сформує коаліцію за підтримки щонайменше двох партій: вкрай лівої "Подемос" і каталонської групи за незалежність, яка підтримала його в червні минулого року.

На другому місці за підсумками опитування йде Народна партія з 20,1% підтримки, що на 0,8% менше, ніж минулого тижня. Основна консервативна партія матиме від 81 до 86 місць в парламенті.

Партія "Громадяни" може отримати 13,9% голосів, що еквівалентно 42-44 мандатам, в порівнянні з 32, які у них є в даний час.

Новачок виборів ультраправа партія Vox, ймовірно, посяде четверте місце і може розраховувати на 30-32 мандата з 11,4% голосів.

Партія Podemos може отримати більше підтримки в процентному співвідношенні (12,1%), але це буде означати зменшення кількості її місць в парламенті (27).

Опитування також показало, що 33% виборців ще не вирішили, за кого вони будуть голосувати в неділю.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.