Польща перестала приймати неякісну російську нафту

Четвер, 25 квітня 2019, 09:15

Польща призупинила на невизначений час прийом російської нафти по нафтопроводу "Дружба" з Білорусі через підвищений вміст у ній хлорорганічних сполук.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на заяву на сайті оператора білоруської ділянки нафтопроводу "Гомельтранснафта Дружба".

В оприлюдненій у середу заяві сказано, що з 22:00 за варшавського часом польська сторона припинила прийом нафти в пункті здачі нафти Адамове.

Неякісна російська нафта потрапила на територію ЄС та України

Причиною називають відмову НПЗ, підключених до нафтопроводу "Дружба", приймати нафту зі значним перевищенням показника масової частки органічних хлоридів - до 30 разів від граничного нормативу.

Зазначається, що транзит нафти в напрямку України для НПЗ Чехії, Словаччини та Угорщини триває.

Оператор польської ділянки "Дружби" PERN у своєму листі пояснив, що продовження поставок нафти з вмістом органічних хлоридів з перевищенням ліміту породжує "ризик серйозної промислової аварії як для НПЗ, так і для логістичної системи PERN".

Норвегія може знизити видобуток нафти

Нагадаємо, раніше Білорусь заявила, що вимушено призупинила експорт світлих нафтопродуктів в Україну, Польщу і країни Балтії через надходження неякісної російської нафти. Мінськ планує до кінця року почати альтернативний РФ імпорт нафти.

Заступник голови білоруського концерну "Білнафтохім" Владімір Сизов також заявив, що російська нафта з підвищеним вмістом хлорорганічних сполук надійшла в Євросоюз і Україну.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.