У МЗС розповіли, як паспортний указ Путіна нагадує дії нацистів

Четвер, 25 квітня 2019, 12:31

Заступниця міністра закордонних справ України Лана Зеркаль заявила, що паспортний указ президента РФ Владіміра Путіна нагадує дії нацистів, а тому потягне за собою правові наслідки.

Як повідомляє "Європейська правда", про це Зеркаль заявила у четвер, 25 квітня.

"Практика надання громадянства на окупованих територіях активно використовувалася в Європі нацистами. Нацисти нав’язували німецьке громадянство населенню окупованих територій, через яке на населення поширювався примусовий призов до армії та примусова праця", - написала Зеркаль на своїй сторінці у Facebook.

Україна звернулася до Радбезу ООН через російські паспорти для жителів ОРДЛО

Російська Федерація використала інститут громадянства для порушення територіальної цілісності та суверенітету України, наголосила заступниця міністра.

Зеркаль Зазначила, що таку практику РФ вже застосовувала в окупованому Криму, і громадяни України, які відмовились від нав’язаного їм громадянства РФ, стали жертвами дискримінації.

Зеркаль нагадала, що ці порушення є предметом судового розгляду в Міжнародному суді ООН.

Держдеп США виступив із заявою щодо паспортизації Росією жителів ОРДЛО

Вона висловила переконання, що РФ понесе правові наслідки за свої неправомірні дії "яким би складним і довгим цей процес не видавався, та якою б не була міжнародна політична кон’юнктура".

"Інші держави підтримають підхід невизнання жодних прав Російської Федерації, на які та може посилатися внаслідок застосування Указу про надання громадянства… Дії РФ є ескалацією конфлікту і є підставою для посилення стримувальних дій проти РФ", - додала заступниця голови МЗС.

Нагадаємо, 24 квітня Владімір Путін підписав указ про спрощений порядок отримання російського громадянства для жителів окупованих районів Донецької та Луганської областей.

Читайте також: "Початок анексії, удар по Зеленському чи пошук мігрантів: що стоїть за рішенням Путіна щодо Донбасу".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: