Польща засудила російську політику "паспортизації" щодо Донбасу

П'ятниця, 26 квітня 2019, 10:01

Польща приєдналася до низки країн, що засудили указ Путіна про паспортизацію жителів окремих районів Донецької та Луганської областей.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на заяву МЗС Польщі.

У відомстві наголосили, що Польща підтримує суверенітет і територіальну цілісність України у визнаних міжнародною спільнотою кордонах,  і саме тому засуджує російську політику "паспортизації".

"Вважаємо, що підписаний президентом Владіміром Путіним указ – який дає можливість набуття мешканцями окупованого Донбасу російського громадянства за спрощеним порядком – явно суперечить духові Мінських угод. Такі паспорти не зможуть бути дійсними документами для подорожування", - йдеться у заяві.

В МЗС Польщі наголосили, що подібний крок через кілька днів після оголошення результатів голосування на президентських виборах в Україні, визнаних міжнародною спільнотою як такі, що відповідають демократичним стандартам, є черговою спробою дестабілізації України й посягання на її територіальну цілісність. 

"Польща, разом із групою членів Ради Безпеки ООН, закликає Росію припинити дії, спрямовані на знищення зусиль з урегулювання конфлікту, та повернути Україні можливість охоплення контролем власної території. Обидві сторони конфлікту повинні докласти усіх зусиль, аби виконати зобов`язання, взяті в рамках Мінських угод", - йдеться у заяві.

Раніше у четвер Німеччина та Франція, США, а також ЄС засудили крок Росії.

Міністерство закордонних справ України назвало "юридично нікчемним" указ президента РФ Владіміра Путіна про спрощену видачу російських паспортів українцям в ОРДЛО та заявило, що це рішення має на меті дестабілізацію внутрішньополітичної ситуації в Україні у післявиборчий період.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: