Влада Баварії підтримала план порятунку бджіл, щоб запобігти референдуму

Четвер, 4 квітня 2019, 10:15

Німецька земля Баварія має намір прийняти значною мірою план екологів щодо захисту бджіл і біорізноманіття, запобігаючи референдуму з цього питання.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на AP.

У лютому прибічники плану зібрали майже 1,75 млн підписів, що складає понад 18% електорату регіону і достатньо, щоб ініціювати референдум. Реалізація плану дозволила б виділити більше простору для захисту комах та заборони багатьох пестицидів на третині сільськогосподарських земель Баварії.

Бджоли в безпеці: чому стандарти ЄС не загрожують українському меду

Лідери двох правлячих партій Баварії, які є традиційними союзниками фермерів і критикували цю пропозицію, сказали в середу, що вони підтримають цей план у законодавчому органі землі. Але інформаційне агентство DPA повідомило, що, за їхніми словами, деякі аспекти плану будуть уточнені, і фермерам будуть виплачуватися компенсації, щоб пом'якшити його вплив.

Широке використання пестицидів вважають причиною зростання смертей серед бджіл та інших запилюючих комах. Минулоріч ЄС проголосував за заборону використання деяких пестицидів з родини неонікотиноїдів, які призвели до загибелі популяцій бджіл.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.