США заборонили в’їзд 16 громадянам Саудівської Аравії через убивство журналіста

Вівторок, 9 квітня 2019, 08:27

США запровадили санкції проти 16 громадян Саудівської Аравії через підозри в їх причетності до вбивства опозиційного саудівського журналіста Джамаля Хашоггі.

Про це йдеться в заяві Держдепу США, повідомляє "Європейська правда".

Санкції запроваджені у вигляді заборони на в’їзд до США

В американському зовнішньополітичному відомстві пояснили, що заборона на в'їзд введена у відповідності з розділом №7031 "Закону про фінансування Державного департаменту діяльності за кордоном та пов'язаних з цим програм 2019 року", який передбачає право влади обмежити в'їзд в країну іноземних громадян в разі, якщо у Держдепу є "достовірна інформація" про вчинені ними злочини.

Критик саудівського королівського двору Джамаль Хашоггі був убитий у консульстві королівства у Стамбулі 2 жовтня. Саудівська прокуратура стверджує, що журналіста убили після того, як не змогли добровільно переконати його повернутись у Саудівську Аравію.

Турецька сторона впевнена, що Хашоггі планували убити заздалегідь, з високою вірогідністю - за вказівкою оточення наслідного принца або й самого принца.

Декілька країн ЄС і Канада запровадили санкції проти підозрюваних у причетності до вбивства. Крім того, кілька країн заборонили експорт зброї у Саудівську Аравію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.