Наближені до Орбана політики і бізнесмени заснували в Лондоні інформагентство

Вівторок, 9 квітня 2019, 14:26

Невелика група угорських бізнесменів і політиків, наближених до прем'єр-міністра Віктора Орбана, заснували в Лондоні міжнародне інформаційне агентство для висвітлення новин із Центральної і Східної Європи.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

Впродовж останніх років партнери Орбана  отримали контроль над великою частиною угорських ЗМ. Його партія "Фідес" повністю контролювала державні медіа. Проте Орбан не зумів взяти під контроль міжнародні майданчики, які були до нього значно критичнішими, ніж місцеві ЗМІ. Свіжий контент агентства свідчить, що воно симпатизує угорському прем’єру.

Орбан: Угорщина хоче нових лідерів для Європи після виборів в Європарламент

Агентство під назвою V4NA було зареєстроване в Лондоні 31 грудня 2018 року послом Угорщини у Великій Британії Кристофом Салай-Бобровницьким. Назва V4NA відображає акцент на країнах Вишеградської четвірки - Польщі, Словаччині, Угорщині та Чехії.

Агентство планує приділяти більше уваги і іншим центрам напередодні виборів до Європейського парламенту в травні.

"Наша команда з 50 журналістів і новинних груп швидкого реагування знаходиться там, де відбуваються провідні історії в Європі: Лондоні, Брюсселі, Парижі, Берліні, Празі, Будапешті, Белграді, Братиславі, Варшаві", - повідомляє агентство на своєму веб-сайті V4NA.com.

Ультиматум для Орбана: чим завершиться конфлікт Угорщини з найбільшою партією ЄС

Велика частина контенту сайту доступна за платним доступом. Проте заголовки на головній сторінці перегукуються з популістичною риторикою Орбана, одного з найбільш затятих критиків імміграції в Європу.

"Мігрант вбиває дружину після того, як вона навернулася в християнство", - йдеться в одному з заголовків у понеділок. Також на сайті є репортаж про Маттео Сальвіні, лідера італійської "Ліги" і союзника Орбана. Матеріал має заголовок "Сальвіні: громадяни повинні контролювати Європу".

Серед інших заголовків - "Угорський міністр на виборах в Європарламент: голоси угорців також мають значення" і "Імміграція - це війна культур і цивілізацій".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.