Трамп обіцяє обкласти митами європейські товари на суму $11 млрд

Вівторок, 9 квітня 2019, 15:29

Президент США Дональд Трамп підтвердив, що США хочуть обкласти митами європейські товари на суму $11 млрд у відповідь на субсидії ЄС для європейського авіавиробника Airbus.

Про це президент Трамп заявив у вівторок, повідомляє "Європейська правда".

"Світова організація торгівлі встановила, що субсидії Європейського союзу компанії Airbus мали негативний вплив на США, і тепер ми введемо мита на імпорт з ЄС на $11 млрд", - написав Трамп у своєму Twitter.

США погрожують Європі новими митами через субсидії для Airbus

"ЄС багато років користувався торговими перевагами за рахунок США. Скоро це закінчиться!" - додав він.

Торгове представництво США пізно ввечері в понеділок опублікувало попередній список європейських продуктів, які будуть обкладатися митами після відповідного рішення Світової організації торгівлі цього літа.

США в 2004 році поскаржилися до СОТ, що ЄС надає несправедливу підтримку Airbus. У травні минулого року СОТ постановила, що ЄС фактично надав деякі незаконні субсидії Airbus, завдавши збитків американському виробнику Boeing, пише Associated Press.

Трамп пригрозив Євросоюзу 20% митами на автомобілі

США очікують на рішення СОТ цього літа, що Сполучені Штати можуть прийняти контрзаходи для компенсації субсидій ЄС.

Тепер Вашингтон почне консультації з представниками промисловості щодо списків товарів з ЄС, які він хоче обкласти податком. До списку можуть увійти товари з авіаційної галузі, сир, вино, оливкова олія, морські продукти.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: