Топ-кандидату в президенти Литви довелось видалити Facebook-пост

Неділя, 12 травня 2019, 16:41

Одному з головних кандидатів на посаду президента Литви Гітанасу Науседі у день виборів довелось видалити свій Facebook-пост.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Delfi.

12 травня у розпал голосування, коли заборонена будь-яка агітація, кандидат в президенти Гітанас Науседа на своїй сторінці в Facebook закликав людей йти голосувати. Незабаром цей запис зник.

У Литві проходять президентські вибори і два референдуми

"Дорогі, йдіть і голосуйте! Цим ви зробите добру справу для нашої Литви, яку ми всі любимо, нехай і по-різному!", - писав у Facebook Науседа.

Попри видалення допису, за словами члена Головної виборчої комісії (ГВК) Литви Вілюса Семешка,  кандидат таким чином порушив заборону на агітацію. Також, за його словами, видалити допис кандидата, який вважається порушенням, закликала сама виборча комісія.

"Якби це не було порушенням, то ГВК не просила би кандидата стерти запис. Добре, що його вже немає. Сьогодні кандидатам не можна закликати йти на вибори", - сказав Семешко.

Даля йде з посади президента: як вибори змінять курс Литви щодо України

Жодних фінансових штрафів за таке порушення за законом у Литві не передбачено.

Нагадаємо, у Литві в неділю відбуваються президентські вибори, на яких литовці обирають наступника чинної глави держави Далі Грибаускайте.

За крісло глави держави борються 9 кандидатів, найбільше шансів на перемогу мають троє – колишня міністр фінансів та кандидатка від консерваторів Інгрида Шимоніте, банкір і незалежний кандидат Гітанас Науседа та висуванець Партії зелених та селян, чинний прем’єр-міністр Саулюс Скверняліс. 

Детальніше про президентські перегони у репортажі "ЄвроПравди" з Литви: "Даля йде з посади президента: як вибори змінять курс Литви щодо України".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.