Єврокомісар Ган розповів у деталях про свої переговори із Зеленським

Понеділок, 13 травня 2019, 11:51

Європейський комісар Йоганнес Ган вперше після візиту до Києва детально прокоментував свої переговори із новообраним президентом Володимиром Зеленським.

Про це він розповів журналістам перед початком зустрічі глав МЗС Євросоюзу, повідомляє з Брюсселя кореспондент "Європейської правди".

Ган повідомив, що його переговори із Зеленським тривали більше ніж півтори години і виявилися "дуже цікавими". Коментуючи свої враження від майбутнього українського президента, він передусім зупинився на враженнях щодо його робочих мов. "Перш за все, можу підтвердити, що він говорить англійською. А по-друге – сам я цього не зрозумів, але наш перекладач запевнив мене, що він також говорить українською, хоча це ставилося під сумнів", - розповів Йоганнес Ган.

Він окремо наголосив, що виходячи з усіх заяв Зеленського, то "підтримує європейський вектор".

"Відчувається, що для новообраного президента було важливо продемонструвати свою незалежність від олігархічної системи", - зауважив також єврокомісар.

У Держдепі оцінили реакцію Зеленського на паспортний указ Путіна

Відповідаючи на запитання про ставлення Зеленського до Росії, Ган уникнув конкретики, але запевнив, що дії РФ для майбутнього президента України – неприйнятні. Це стосувалося, зокрема, нещодавнього рішення про роздачу паспортів РФ на Донбасі. "Він розуміє, що це неприйнятно, це виклик для нього. Мені здалося, що він готує адекватну відповідь Росії на це", - додав комісар

Темами переговорів, за його словами, стали також проблема зовнішніх боргів України, пік виплат за якими очікується цього року, а також питання про можливий розпуск Верховної ради. Позицію Зеленського з цих питань Ган не повідомив.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.