Колишньому королю Бельгії загрожує штраф за відмову здати ДНК-тест на батьківство

Четвер, 16 травня 2019, 17:26

Апеляційний суд Бельгії ухвалив рішення, що колишній король Альберт II повинен буде щодня платити штраф у розмірі 5000 євро в разі відмови пройти ДНК-тест для визначення батьківства.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на ВВС.

Суд в Брюсселі зобов'язав 84-річного екс-монарха надати зразок ДНК через три місяці, інакше можна буде вважати, що він є батьком 50-річної Дельфіни Боель. Екс-король заперечує можливе батьківство.

 
Дельфін Боель і колишній король Бельгії Альберт II 

Чутки про те, що у короля є позашлюбна дитина, вперше з'явилися в 1999 році після виходу біографії про його дружину. Книга не була затверджена королівським двором і породила постійні плітки в бельгійських ЗМІ.

Боель вперше заявила, що король Альберт є її біологічним батьком, під час інтерв'ю 2005 року.

Ведучого BBC звільнили за твіт про королівського первістка Арчі

Її мати, баронеса Сібілль де Селіс Лонгшам, стверджувала, що у неї були стосунки з Альбертом між 1966 і 1984 роками, коли він був ще принцом Льєжським.

Після смерті свого старшого брата в 1993 році у віці 62 років король Альберт несподівано вступив на престол. Він займав цю посаду до липня 2013 року, коли оголосив про своє зречення, пославшись на поганий стан здоров'я. Його замінив син Філіп.

Незабаром після цього Боель відкрила судовий розгляд, щоб довести батьківство. У лютому Альберт відмовився виконати постанову суду від 2018 року про здачу ДНК і подав апеляцію.

Суд відхилив апеляцію і встановив для нього тримісячний ліміт на надання зразка ДНК, заявивши, що без нього Боель повинна вважатися його дочкою і мати право на будь-який спадок.

За даними ЗМІ, річний дохід Альберта II становить близько 1 млн євро. Колишній король офіційно одружився у 1959 році, він має двох доньок і сина.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.