Глава МЗС Німеччини щодо ситуації в Україні: потрібен конструктивний внесок РФ

П'ятниця, 17 травня 2019, 16:07

Глава МЗС Німеччини Гайко Маас заявив своєму російському колезі Сергею Лаврову, що для врегулювання ситуації на сході України потрібен конструктивний внесок РФ.

Про це повідомляє "Європейська правда".

"Я також розмовляв сьогодні зі своїм російським колегою. Однією з тем, про які ми говорили була Україна, де нам потрібен конструктивний внесок Росії" - цитує Мааса німецьке зовнішньополітичне відомство на сторінці у Twitter.

Також, за словами глави німецького МЗС, він обговорив з Лавровим Іран і наголосив на необхідності збереження ядерної угоди.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас заявив, що міністри закордонних справ країн-членів Ради Європи 17 травня домовилися, що Росія повинна залишитися в Парламентській асамблеї Ради Європи.

У п’ятницю міністри закордонних справ країн-членів Ради Європи на засіданні у Гельсінкі ухвалили рішення, сприятливе для повернення російської делегації у ПАРЄ.

Україна голосувала проти і наполягатиме, щоб додатковий механізм санкцій, який тепер повинні розробити національні делегації, був доповнюючим, а не замінював чинний, який зараз зупиняє делегацію РФ від участі в роботі ПАРЄ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.