У Німеччині застерігають від обміну секретною інформацією з Австрією

Неділя, 19 травня 2019, 15:52

Глава Федерального відомства Німеччини із захисту Конституції (BfV) попередив нижню палату парламенту, що існує "значний ризик" в обміні розвідданими з Австрією.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Welt am Sonntag.

За даними видання, глава BfV Томас Халденванг "висловив свої підозри" австрійській владі на цьому тижні ще до скандалу з відставкою віце-канцлера Австрії через зустріч з племінницею російського олігарха з оточення президента РФ Володимира Путіна.

"Вихідним є припущення про те, що Австрія може неправильно використовувати і, при необхідності, направляти в Росію інформацію, яку вона отримує від країн-партнерів, таких як Німеччина", - вважає Халденванг.

Як повідомлялося, у п’ятницю німецькі видання Süddeutsche Zeitung і Spiegel оприлюднили відеозаписи зустрічі, яка відбулася в липні 2017 року на Ібіці. Згідно з цими записами, віце-канцлер Австрії, глава ультраправої Партії свободи Гайнц-Крістіан Штрахе зустрічався з росіянкою Альоною Макаровою, племінницею олігарха з оточення Путіна. Вона нібито планувала інвестувати не зовсім легальні кошти в Австрії.

У суботу віце-канцлер визнав автентичність записів та подав у відставку, а свої дії назвав "п’яною історією".

В неділю було оголошено про проведення дострокових виборів у вересні через розпад урядової коаліції.

Читайте також: "Ібіца, росіянка та тінь Фірташа: як 7 годин відео знищили ультраправих Австрії"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.