В Литві розкрили міжнародну злочинну банду: вилучено 8 млн доларів, золото, алмази

Середа, 22 травня 2019, 12:52

У Литві в рамках операції, яку Європол назвав найбільшою в історії Європи такого типу, розкрили міжнародне збройне злочинне угруповання.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на видання Delfi.

Операція відбулася у співпраці поліції 5 країн - Литви, Польщі, Іспанії, Естонії і Великої Британії.  В результаті операції у Литві розкрили міжнародне озброєне угрупування з 22 осіб, яке підозрюється у вбивстві каунасця Деймантаса Бугавічюса, контрабанді зброї та наркотиків, а також відмиванні грошей.

Спільна операція Іспанії і Португалії: вилучили 3 тонни кокаїну, затримали 8 українців

Серед затриманих переважають громадяни Литви, включаючи 48-річного лідера злочинного об'єднання, якого поліція заарештувала в Іспанії.

Під час розслідування було проведено 40 обшуків, виявлено готівки на суму приблизно 8 млн євро, алмази, золоті злитки, коштовності і дорогі автомобілі.

Також було знайдено приблизно чотири з половиною тонни наркотиків, таких, як кокаїн або гашиш, а також сигарети.

У Латвії конфіскували найбільшу в історії партію кокаїну на 1 млрд євро

Як повідомляє Європол, угруповання доставляло наркотики і сигарети в Сполучене Королівство, а незаконно зароблені гроші відмивало в Польщі і інвестувало їх в нерухомість в Іспанії та інших країнах.

Поліція підозрює, що угруповання відмило через валютні обмінники в 2017 - 2019 роках близько 680 млн євро.

Операція із затримання проводилася 15 - 16 травня. За участь в злочинному об'єднанні загрожує позбавлення волі довічно. Слідство тривало понад три роки.

Правоохоронці стверджують, що підозрювані користувалися засобами контррозвідки, контрспостереження, а також пристроями для шифрування повідомлень.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.