Прем’єр Греції оголосив дострокові вибори після поразки на виборах в Європарламент

Понеділок, 27 травня 2019, 08:26

Прем’єр-міністр Греції Алексіс Ципрас оголосив про дострокові парламентські вибори після того, як його партія програла на виборах до Європарламенту.

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на Protothema.

Партія СИРІЗА посіла друге місце на європейських виборах, поступившись приблизно на 9% головній опозиційній партії "Нова демократія".

Одночасно в неділю проводився і перший тур виборів мерів міст, губернаторів регіонів і членів муніципальних і регіональних рад. Другий тур відбудеться 2 червня.

"Результати виборів не гідні наших очікувань. Відразу після другого туру муніципальних виборів я піду до президента Республіки і попрошу його про дострокові вибори", - сказав Ципрас.

У Британії вибори до Європарламенту виграла партія Brexit

За його словами, нинішній результат дає опозиції право ставити під сумнів весь хід виходу з кризи, а також план СІРІЗА про надання підтримки більшості суспільства, кинути виклик цій історичній проекту в цілому.

Нагадаємо, Європейська народна партія та Прогресивний альянс соціалістів і демократів уперше втратили більшість і не зможуть сформувати "велику коаліцію" в Європарламенті без підтримки інших сил на тлі збільшення підтримки лібералів, зелених і націоналістів.

Детальніше читайте у статті "Зрада не на часі: вибори до Європарламенту, що не стали тріумфом радикалів".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.