Румуни штурмували посольство у Гаазі через великі черги на виборах до Європарламенту

фото, відео
Понеділок, 27 травня 2019, 09:47

Громадяни Румунії штурмували власне посольство у Нідерландах після того, як через величезні чергу не встигли проголосувати на виборах до Європарламенту і на загальнонаціональному референдумі щодо антикорупційного правосуддя. 

Про це повідомляє "Європейська правда".

Поліція Нідерландів вимушена була втрутитися у ситуацію, коли кілька сотень людей спробували увірватися у румунське консульство в Гаазі.

У Нідерландах проживають блиьзко 30 тисяч румун, вони могли проголосувати у Гаазі або в консульстві в Дімені. Очевидці повідомляють, що люди стояли у чергах по 6-7 годин, але всі бажаючі все одно не встигли проголосувати.

 

Після завершення голосування о 21:00 люди почали вибивати двері та прориватися в приміщення дипломатичної установи, поліцейським довелося застосувати силу, щоб розігнати натовп.

За даними румунських ЗМІ, проблеми із чергами були практично на всіх румунських закордонних дільницях, в тому числі у Брюсселі, Лондоні, Римі, Відні, Празі, Парижі, Берліні та інших містах.

Виборча комісії Румунії повідомила, що за кордоном у неділю проголосували 294 361 громадян.

Нагадаємо, Європейська народна партія та Прогресивний альянс соціалістів і демократів уперше втратили більшість і не зможуть сформувати "велику коаліцію" в Європарламенті без підтримки інших сил на тлі збільшення підтримки лібералів, зелених і націоналістів.

Детальніше читайте у статті "Зрада не на часі: вибори до Європарламенту, що не стали тріумфом радикалів".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.