Каталонські сепаратисти зазнали поразки в ЄСПЛ

Вівторок, 28 травня 2019, 15:57

Європейський суд з прав людини постановив, що в 2017 році іспанські судді на законних підставах заборонили проведення засідання регіонального парламенту Каталонії, на якому тодішній глава уряду Карлес Пучдемон планував проголосити незалежність Каталонії.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на рішення ЄСПЛ.

Скарга, подана 76 мешканцями Барселони, серед яких тодішня спікерка парламенту Каталонії Карме Форкадель, була "явно необґрунтованою", і крок іспанських суддів був законним, заявив у вівторок суд у Страсбурзі.

Європейський суд з прав людини одноголосно визнав скаргу неприйнятною.

"Призупинення пленарного засідання парламенту автономного співтовариства Каталонія було "необхідним у демократичному суспільстві", зокрема в інтересах громадської безпеки, для запобігання заворушенням і для захисту прав і свобод інших", - йдеться в резюме постанови ЄСПЛ.

Підпалені шини і заблоковані магістралі: сепаратисти Каталонії проводять загальний страйк

Засідання 9 жовтня 2017 року було заплановане, щоб глава уряду Каталонії Карлес Пучдемон міг оцінити результат референдуму про незалежність Каталонії, проведеного за кілька днів до цього. Іспанська влада визнала плебісцит незаконним і вирішила заблокувати його.

Раніше в цьому місяці п'ять каталонських політиків ненадовго вийшли з в'язниці, де вони чекають суду за керівництво рухом за незалежність 2017 року, щоб зайняти свої місця в парламенті Іспанії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.