Лавров заявив, що уряд Австрії повалила русофобія

Середа, 29 травня 2019, 15:28

Міністр закордонних справ Росії Сергєй Лавров заявив, що уряд Австрії, який 27 травня парламент відправив у відставку, став жертвою русофобії.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на російське агентсво ТАСС.

Коментуючи австрійську "аферу на Ібіці", Лавров сказав, що тут "усім все зрозуміло".

Ібіца, росіянка та тінь Фірташа: як 7 годин відео знищили ультраправих в уряді Австрії

"Русофобія зараз в моді, за неї можна отримати якісь позитивні дивіденди від "старших братів", можна списувати все на росіян за принципом highly likely, який оголосила свого часу Тереза ​​Мей. Це дуже модно", - заявив глава російського МЗС.

"Показово, що вільні засоби масової інформації на Заході, які активно підхопили версію про російське походження цієї дівчини, згодом стали, правда, говорити "російськомовна", і регулярно нагадували про це. Зараз, коли з’ясувалося боснійське походження цієї студентки, чомусь про це мало повідомляють, якщо взагалі повідомляють", - додав він.

Нагадаємо, оприлюднення відео призвело до політичної кризи в Австрії. 19 травня було оголошено про проведення дострокових виборів у вересні через розпад урядової коаліції. Точна дата виборів поки невідома.

У понеділок австрійське видання Kronen Zeitung повідомило, що зустріч віце-канцлера Австрії з "росіянкою" була інсценована.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.