Італія: засідання у справі нацгвардійця Марківа призначили на 17 травня

Середа, 8 травня 2019, 18:08

17 травня відбудеться чергове судове засідання у справі військовослужбовця Національної гвардії України Віталія Марківа, обвинувачуваного у причетності до вбивства італійського фотографа у зоні бойових дій на сході України 24 травня 2014 року.

Про це повідомила речник Міністерства закордонних справ України Катерина Зеленко, передає "Європейська правда" з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Судовий розгляд триває, чергове засідання призначено на 17 травня. Ми розраховуємо на те, що під час судового засідання відбудеться допит свідків", - сказала вона.

Речниця МЗС зазначила, що відвідини Марківа рідними відбуваються регулярно, йому забезпечена можливість телефонувати дружині в Україну.

Перше судове засідання відбулося 6 липня 2018 року.

Заступника командира взводу першого батальйону оперативного призначення Нацгвардії імені Кульчицького Віталія Марківа затримали 30 червня 2017 року в Італії за підозрою у вбивстві фоторепортера Андреа Рокеллі поблизу м. Слов’янська Донецької області в травні 2014 року. 

Військовий відкидає обвинувачення і заперечує свою причетність до смерті Рокеллі та його російського перекладача Андрія Миронова, який загинув тоді ж.

Сторона обвинувачення – батьки загиблого, журналістські організації Італії – наполягає на версії умисного вбивства фотокореспондента під час війни на Донбасі.

Товариства журналістів Італії 6 липня цього року висунули позов проти держави України у зв’язку із загибеллю їхнього колеги Андреа Рокеллі. Обвинувачення проти Віталія Марківа та держави України об’єднані в одну справу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.