Туреччина надіслала Ісландії ноту протесту через "агресію" до футболістів у аеропорту

відео
Понеділок, 10 червня 2019, 12:24

Туреччина надіслала ноту протесту Ісландії, звинувачуючи співробітників митниці аеропорту Рейк'явіка в агресії стосовно футболістів турецької збірної, які прибули на матч відбіркового етапу Євро-2020.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на турецьке державне агентство Anadolu.

Анкара зажадала від влади острівної держави вжити додаткових заходів безпеки щодо турецької збірної. Нота протесту спрямована владі Ісландії через посольство Туреччини в Осло.

Туреччина продовжить бурові роботи біля Кіпру під захистом армії

У ноті привертається увага до "агресивних дій співробітників митниці, які затягнули на 2 години паспортний контроль в Міжнародному аеропорту Кефлавік в Рейк'явіку".

"Після цього турецьких футболістів піддали ретельній перевірці. Багаж команди також довго оглядали", - йдеться у повідомленні.

РФ звинувачує Туреччину в русофобії через акції до річниці депортації кримських татар

Посол Туреччини в Осло Фазли Чорман вилетів в Ісландію, щоб особисто засвідчити стурбованість Анкари і вимагати здійснення необхідних заходів безпеки.

AP зазначає, що невідомий чоловік тримав щітку для чищення унітазу як мікрофон, коли капітан команди Емре Белезоглу говорив з турецькими журналістами.

Міністр закордонних справ Мевлут Чавушоглу написав, що поводження з командою в Ісландії "неприйнятне з точки зору дипломатичних і гуманних практик".

Матч Ісландія-Туреччина пройде в Рейк'явіку у вівторок, 11 червня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: