Група лібералів у Європарламенті змінила назву заради французів

Четвер, 13 червня 2019, 10:59

ALDE, основна центристська політична група в Європарламенті, у середу після прийому нових французьких членів змінила свою назву.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Euractiv.

Альянс лібералів і демократів за Європу, відомий в Брюсселі як ALDE, відтепер буде називатися "Оновити Європу" (Renew Europe).

Без шансів на демонтаж Європи: що означають результати виборів до Європарламенту

Колишній прем'єр-міністр Бельгії і теперішній лідер політичної групи Гі Вергофстадт оголосив нову назву, сказавши: "Наша місія - оновити Європу".

Близько 21 французьких центристів із партії президента Франції Еммануеля Макрона були обрані минулого місяця до Європарламенту  і тепер приєдналися до оновленої групи ALDE.

У Франції термін "ліберал" часто використовується негативно як вираження бездушного ультракапіталізму, тому назву групи вирішили змінити.

Нова група "Оновити Європу" матиме 110 місць у новому складі парламенту – на 41 місце більше, ніж мала ALDE. Група зросла значною мірою завдяки партії Макрона та сплеску підтримки ліберальних демократів у Великій Британії. Французька делегація є найбільшою в новій групі.

Макрон готовий підтримати кандидатуру Меркель на пост глави Єврокомісії

Ліберали ведуть переговори з консервативною Європейською народною партією та соціал-демократами, щоб сформувати більшість у Європарламенті на наступну п’ятирічну каденцію.

Ліберали, як і раніше, не згодні з процедурою вибору кандидата на пост глави Європейської комісії, який повинен бути висунутий лідерами ЄС та схвалений більшістю у Страсбурзі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.