Зіткнення теплоходів в Будапешті: з’явилося нове відео

Неділя, 2 червня 2019, 11:10

В інтернеті з'явилося нове відео зіткнення двох теплоходів в Будапешті, в результаті якого загинули семеро людей і ще 21 вважаються зниклими без вісти.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Відео зроблено з одного з кораблів, що стояв на причалі біля правого берега. На кадрах видно, як великий круїзний теплохід Viking Sigyn і прогулянковий теплохід "Русалка" прибувають під міст Маргіт з півдня.

Viking Sigyn, ймовірно, наздоганяє "Русалку" і штовхає її перед собою. На запису не видно момент, коли менший теплохід перевертається.

Але незабаром після зіткнення Viking Sigyn зупиняється і здає назад. Також видно, як на його палубі бігають люди і кидають у воду рятувальні круги. У воді можна розгледіти людей.

Затриманий у Будапешті український капітан заперечує порушення правил

Після цього теплохід знову починає рух і за ним проходить ще один подібний теплохід - Viking Ingvi.

Нагадаємо, прогулянковий катер "Русалка" затонув в середу ввечері в кількох метрах від опори моста Маргіт навпроти будівлі парламенту Угорщини.

На борту човна перебували 35 осіб – 33 корейських туристи и двоє членів екіпажу. Сім людей загинули, ще сімох вдалося врятувати, 21 особа вважається зниклою без вісти.

Як і раніше офіційно не названі і причини аварії. Відомо, що "Русалка" впала на бік через 7 секунд після зіткнення і затонула.

Угорська поліція в четвер ввечері заарештувала громадянина України, капітана великого річкового теплохода. В суботу суд Буди у Будапешті арештував його на місяць.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.