У Європарламенті немає більшості за Вебера на пост президента Єврокомісії

Четвер, 20 червня 2019, 14:39

Групи соціалістів, лібералів та "зелених" у Європарламенті заявили у четвер, що не підтримають кандидатуру Манфреда Вебера, глави найбільшої групи парламенту, на пост президента Єврокомісії.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Politico.

Німець Манфред Вебер є кандидатом на посаду очільника Європейської комісії від консервативної Європейської народної партії, найбільшої групи Європарламенту. Але напередодні саміту в Брюсселі, де лідери ЄС обговорять кандидатури на найвищі посади блоку, колеги Вебера повідомили, що він не отримає їхньої підтримки.

Манфреда Вебера переобрали головою групи ЄНП в Європарламенті

"Керівники ліберальної і соціал-демократичної груп офіційно заявили лідеру ЄНП Манфреду Веберу, що він не отримає їхні голоси", - заявив на пресконференції лідер "зелених" Філіп Ламбертс.

Лідер групи лібералів "Оновити Європу" Дачіан Чолош підтвердив, що ліберали не голосуватимуть за Вебера.

"Наразі більшості за кандидатуру Вебера немає", - сказав Чолош. За його словами, ліберали підтримують кандидатуру єврокомісара з питань конкуренції Маргрете Вестагер на цю посаду.

Прем'єр Португалії: Вебер за жодних умов не має очолити Єврокомісію

Президент Європейської ради Дональд Туск сподівається, що лідери ЄС під час зустрічі 20 червня у Брюсселі домовляться, хто обійме найвищі посади блоку.

Багато дипломатів і чиновників попередили, що на саміті під головуванням Туска цього тижня ще не вдасться домовитися, посилаючись на незгоду між Берліном і Парижем щодо прагнення німецького кандидата Манфреда Вебера обійняти посаду президента Єврокомісії.

Читайте детальніше: "На зміну Юнкеру: 7 кандидатів, які мають шанси очолити Єврокомісію".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.