Італія: Сальвіні пригрозив покинути уряд на тлі суперечки з ЄС

П'ятниця, 21 червня 2019, 09:45

Заступник італійського прем'єр-міністра Маттео Сальвіні в п'ятницю пообіцяв покинути уряд, якщо він не зможе провести зниження податків принаймні на 10 мільярдів євро.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Corriere della Sera.

"Проблема в тому, що немає серйозних скорочень податків, які могли б коштувати менше 10 мільярдів євро", - сказав Сальвіні.

Прем’єр Італії пригрозив відставкою через чвари в коаліції

"Я повернувся зі своєї поїздки в США з твердою вірою: Італія потребує сміливої ​​податкової реформи. Це мій обов'язок довести це до завершення. Якщо вони не дадуть мені цього зробити, я збираюся попрощатися і піти", - зазначив він.

Високий державний борг (133% ВВП), тривала слабка динаміка продуктивності Італії, а також високий рівень видатків на пенсійну реформу та мінімальний дохід для громадян стали ключовими для фінансових проблем цієї країни з Єврокомісією, які можуть обернутися санкціями.

Санкції або Трамп: чи уникне Італія покарання від ЄС за власні бюджетні проблеми

Днями Брюссель отримав лист від прем'єр-міністра Джузеппе Конте, адресований Жану-Клоду Юнкеру та державам-членам ЄС, про плани Італії щодо виходу з "фінансової кризи". У ньому йдеться про бажання Італії реформувати податок на доходи фізичних осіб і уникнути збільшення ПДВ. Але при цьому Італія обіцяє поліпшення структурного балансу бюджету лише на 0,2% та зменшення держвидатків лише на 2 млрд євро (приблизно на 0,25%).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.