Топ-кандидат у президенти Єврокомісії вибув з гонки

П'ятниця, 21 червня 2019, 15:42

Кандидат у президенти Єврокомісії від Європейської народної партії німець Манфред Вебер, який тривалий час вважався головним претендентом на цю посаду, не очолить топ-інституцію ЄС.

Як повідомляє "Європейська правда", це підтвердила канцлерка Німеччини Ангела Меркель, яка наполегливо підтримувала кандидатуру Вебера.

Грибаускайте залишається одним з головних кандидатів на президента Європейської ради - ЗМІ

На пресконференції за підсумками саміту в Брюсселі Меркель підтвердила заяву Макрона про те, що три провідні кандидати на пост президента Європейської комісії не змогли отримати достатньої підтримки серед лідерів Європейського союзу.

Відповідаючи на питання, чи вона як і раніше сама відмовляється від роботи на найвищих посадах в ЄС, вона сказала "так".

Меркель прогнозує, що ЄС буде непросто домовитись, хто очолить Єврокомісію

Отож, на посаду глави Єврокомісії більше не претендують кандидат від Європейської народної партії німець Манфред Вебер (теперішній глава фракції ЄНП в Європарламенті), кандидат від соціал-демократів нідерландець Франс Тіммерманс (чинний перший віцепрезидент Єврокомісії) та кандидатка від лібералів Маргарете Вестагер (чинна єврокомісарка з питань конкуренції).

Фаворитом президента Франції Еммануеля Макрона на посаду глави Єврокомісії залишається переговірник ЄС щодо Brexit Мішель Барньє. Однак на кандидатуру Барньє навряд чи тепер погодиться Берлін.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.