Лідер ультраправих у Нідерландах оскаржує засудження

Вівторок, 25 червня 2019, 15:17

Адвокати найвідомішого ультраправого політика Нідерландів Герта Вілдерса, які оскаржують його вирок 2016 року за підбурювання до дискримінації, закликали у вівторок до перенесення судових слухань задля проведення розслідування того, чи обвинувачення не є "політично мотивованими".

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

Адвокати виступили на слуханні в Гаазькому апеляційному суді, де був присутній Вілдерс, який раніше закликав до заборони Корану і податку на мусульманські головні убори.

"Припиніть цю політичну справу", - сказав він у твіті (на засідання надання йому слова не передбачалося).

Адвокати Вілдерса на початку засідання заявили, що мають нові докази, вивчення яких вимагає перенесення апеляційних слухань і розслідування щодо висунутих обвинувачень.

Очікується, що суд Гааги пізніше у вівторок вирішить, чи пристати на вимогу захисту, чи відновити розгляд, як було заплановано, в четвер.

Twitter заблокував нідерландського ультраправого популіста Вілдерса

Справу проти Вілдерса відкрили через мітинг у 2014 році, на якому він викрикував заклики обмежити кількість марокканців у Нідерландах.

Суд визнав Вілдерса винним, але він уникнув штрафних санкцій, оскільки судді вирішили, що саме притягнення до суду є достатнім покаранням. Крім того, політика виправдали за звинуваченням у розпалюванні ненависті.

З 2004 року Герт Вілдерс живе під цілодобовою охороною через погрози ісламістських бойовиків убити його.

Зазначимо, на парламентських виборах 2017 року ультраправа "Партія свободи" Вілдерса зайняла друге місце, набравши 13,1% голосів виборців. Вілдерс очолює опозицію в парламенті. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.