Зеленський розкритикував МЗС: я дізнаюсь про наші міжнародні кроки з інтернету

Четвер, 27 червня 2019, 16:41

Президент Володимир Зеленський звинуватив МЗС України у тому, що міністерство не комунікує із ним у питаннях міжнародної політики, зокрема, що стосується наказу міжнародного трибуналу про звільнення українських моряків.

Як повідомляє "Європейська правда", про це Зеленський заявив на брифінгу у четвер.

Зеленський розкритикував ВР за те, що вона досі не звільнила Клімкіна, навіть після того, як він запропонував кандидатуру Пристайка. За його словами, це призвело до того, що він дізнається інформацію про міжнародні кроки "з інтернету".

Україна продовжує тиск на міжнародних майданчиках для звільнення моряків – Зеркаль

"Я як президент України дізнаюсь інформацію про наші міжнародні кроки з інтернету. А точніше сказати – з "Української правди". Я зараз кажу про ноту, яку ми отримали від РФ стосовно  повернення наших моряків та про ноту-відповідь", - заявив Зеленський.

"Я в очі, я, президент України, в очі не бачив нашу відповідь на ноту РФ. Бо пан Клімкін не вважає за необхідне обговорювати такі питання з президентом України. А це питання безпеки країни, життя наших громадян. Це все є пріоритетом кожного президента – подобається він комусь чи ні", - додав Зеленський.

За його словами, спеціалісти і дипломати говорять, що "такі дії можуть поставити під загрозу повернення наших моряків", тому Зеленський вимагає у МЗС публічно пояснити свої дії. 

Клімкін просить G20 натиснути на РФ для звільнення моряків

"Я розумію, що таке міжнародне право, і як діє МЗС, і я розумію, що таке рішення міжнародного Трибуналу… Я готовий і хочу чіплятися будь за що, щоб повернути хлопців додому", - сказав глава держави.

 "Я хочу звернутись до президента РФ Путіна. У нас у всех есть дети. Верните детей родителям", - резюмував Зеленський.

Як відомо, 25 травня Трибунал ООН в Гамбурзі зобов’язав Росію негайно звільнити українських моряків та дозволити їм повернутися в Україну. За місяць РФ не виконала наказ Трибуналу, у зв'язку з чим МЗС висловило рішучий протест.

МЗС також повідомило, що отримали 25 червня ноту МЗС РФ із "цинічною пропозицією надання українською стороною письмових гарантій участі України у продовженні кримінального переслідування українських моряків відповідно до російського законодавства".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.