США не вводитимуть санкції за покупку російських ЗРК - Ердоган

Субота, 29 червня 2019, 16:16

США не будуть вводити санкції проти Туреччини у відповідь на покупку російських зенітно-ракетних комплексів (ЗРК) С-400.

Як передає "Європейська правда", посилаючись на агентство "Anadolu", про це заявив президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган.

За його словами, це питання обговорювалося із президентом США Дональдом Трампом. "В ході зустрічі з президентом США ми обговорили питання санкцій. Трамп заявив, що цього не станеться ", - сказав Ердоган.

Він додав, що "контракт з Росією на закупівлю ЗРК С-400" знаходиться на стадії поставки", а тому не може бути скасовано. "Подібний крок не личить такій країні, як Туреччина ", - додав Ердоган.

Нагадаємо, раніше Сполучені Штати вирішили припинити прийом нових військових пілотів з Туреччини для навчання з пілотування винищувачів-бомбардувальників F-35 у зв'язку з купівлею Анкарою ЗРК С-400 в Росії.

США і Туреччина, два союзники по НАТО, протягом декількох місяців сперечаються через закупівлю Анкарою російської системи С-400. Вашингтон заявляє, що система являє загрозу винищувачам F-35, які Туреччина планує закупити у США.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: