У Молдові почалися переговори про створення коаліції у парламенті

Вівторок, 4 червня 2019, 12:47

У Молдові почалися переговори про створення парламентської коаліції між блоком ACUM і Партією соціалістів (ПСРМ). Переговори проходять в закритому форматі.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Newsmaker.

Після ранкової зустрічі лідери блоку ACUM заявили, що мають намір обговорити почуте зі своїми фракціями, щоб потім прийняти рішення і повернутися до переговорів, які продовжаться після обіду.

Лідер соціалістів теж не повідомила ніяких подробиць переговорів, однак, зазначила, що позиція блоку ACUM "вельми жорстка".

"Я не помітила відкритості з їх боку. Ми просто висловили свої позиції, тому подивимося, що буде далі. Переговори продовжаться після обіду, зараз ми теж будемо консультуватися з фракцією", - сказала лідер соціалістів Зінаїда Гречана.

ЄС, РФ і США відправили посланців у Молдову на тлі можливої проросійської коаліції

Партія соціалістів і представники блоку ACUM вже кілька разів запрошували один одного на переговори. При цьому ПСРМ наполягає на обговоренні повноцінної коаліції з правими партіями, в той час як ACUM заявляє про необхідність "деолігархізації" владних структур і не має наміру формувати повноцінну коаліцію з ПСРМ.

На виборах в Молдові, які відбулися 24 лютого, Партія соціалістів, що підтримує чинного президента, і виступає за більш тісну взаємодію з Росією, отримала 35 мандатів, Демократична партія Молдови на чолі з Володимиром Плахотнюком - 30 мандатів, проєвропейський блок ACUM - 26 мандатів, партія "Шор" - сім. До парламенту також пройшли три незалежні кандидати.

Президент Молдови Ігор Додон 22 травня дав депутатам два тижні на формування коаліції, пригрозивши розпустити парламент.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.