Зеленський і Юнкер остаточно погодили дату саміту Україна-ЄС

Середа, 5 червня 2019, 07:48

Президент Володимир Зеленський і глава Єврокомісії Жан-Клод Юнкер на зустрічі в Брюсселі узгодили дату проведення наступного саміту Україна-ЄС у Києві 8 липня.

Як повідомляє "Європейська правда", про домовленість повідомила пресслужба адміністрації президента.

"Сторони висловили зацікавленість у проведенні 8 липня цього року 21-го саміту Україна-ЄС у Києві", - йдеться у повідомленні.

Зеленський у Брюсселі: закликів мало, треба примусити РФ до миру

Зеленський і Юнкер обговорили широке коло питань взаємодії України та ЄС та "засвідчили обопільну зацікавленість сторін у подальшій розбудові співпраці за всіма напрямами, що становлять взаємний інтерес".

Зеленський наголосив на незмінності закріплених у Конституції пріоритетів, передусім стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства в ЄС і НАТО.

Зеленський прибув до Брюсселя з першим закордонним візитом

Він заявив про готовність України дотримуватися взятих на себе зобов’язань, зокрема у взаєминах із міжнародними фінансовими інституціями.

Юнкер запевнив у "повній підтримці України з боку ЄС у реалізації її євроінтеграційного вибору на шляху демократичних та ринкових перетворень".

Як повідомляла ЄвроПравда, минулого тижня адміністрація президента Зеленського та представники інституцій ЄС підтвердили наміри провести саміт Україна-ЄС, який був запланований попередньою владою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.