Європарламент може покарати лідера партії Brexit за незадекларовані витрати

Четвер, 6 червня 2019, 09:52

Найджелу Фараджу, євродепутату та лідеру партії Brexit, яка перемогла на виборах до Європарламенту в Британії, загрожують санкції з боку європейської інституції, оскільки він відмовився прибути на слухання щодо можливих фінансових порушень з його боку.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на агентство Reuters.

Слухання мали відбутися у середу, але комітет Європарламенту відклав їх до 13 червня, оскільки Фарадж не з'явився. На слуханнях мали обговорити, чи порушив Фарадж парламентські правила фінансування, коли не задекларував отримані від британського бізнесмена Арона Бенкса кошти.

Лідер партії Brexit вимагає участі у процесі прийняття рішень щодо виходу Британії з ЄС

Комітет дав Фараджу один день для пояснень, чому він не задекларував гроші від Бенкса, який перебуває під слідством в Британії.

"Це не суд, а якийсь цирк, коли мені дають 24 години для пояснення звинувачень, що базуються на газетних публікаціях", - заявив у відповідь Найджел Фарадж.

Фараджу, який був переобраний до Європарламенту, загрожує відсторонення від парламентської діяльності або скорочення його добових на термін до 30 днів.

У Британії вибори до Європарламенту виграла партія Brexit

Згідно з розслідуванням Channel 4 News, Бенкс надав Фараджу 450 тисяч фунтів стерлінгів на його витрати у 2016 році, включно із поїздкою до США.

Фарадж не задекларував кошти, тому що планував піти з політики і переїхати в Сполучені Штати, йдеться в заяві його групи у Європейському парламенті.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: