Молдова: проєвропейський блок та "друзі Путіна" створюють коаліцію

Субота, 8 червня 2019, 12:45

Проросійська Партія соціалістів Молдови (ПСРМ) і проєвропейський блок ACUM підписали тимчасову політичну угоду про співпрацю і почали екстрене засідання парламенту, щоб сформувати керівництво парламенту і затвердити склад уряду.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Newsmaker.

Згідно з попередньою домовленістю, спікером парламенту має стати представник ПСРМ Зінаїда Гречаний, а тимчасовий уряд очолить лідер ACUM Майя Санду.

До будівлі парламенту вже прибули президент Ігор Додон, посли США, ЄС, Росії та інші дипломати. При цьому у залі засідань парламенту частково відсутнє освітлення, адже цього не забезпечили технічні працівники.

Посольство США в Молдові підтримало укладання угоди між ПСРМ і ACUM. "Сполучені Штати підтримують зусилля політичних партій Молдови з обговорення угоди та подолання триваючого політичного глухого кута. Виборним посадовцям має бути надано максимально можливий час і можливість досягти угоди, - йдеться в повідомленні на сторінці дипмісії в Facebook.

Додон: Молдова ніколи не заплатить Росії за газ для Придністров'я

Водночас Конституційний суд опублікував рішення, в якому сказано, що будь-який акт, ухвалений сьогодні в парламенті, буде недійсним, адже термін формування робочих органів парламенту закінчився 7 червня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.