Британія: Джонсон відповів Путіну про лібералізм і вказав на бідність росіян

Понеділок, 1 липня 2019, 10:28

Колишній глава МЗС Великої Британії Борис Джонсон, який є одним з двох кандидатів на пост прем'єр-міністра країни, розкритикував слова президента РФ Владіміра Путіна про те, що лібералізм "віджив", назвавши цю заяву "повною нісенітницею".

Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться у колонці Джонсона на The Daily Telegraph.

"Лібералізм живий. З ним все добре. Він створює добробут в масштабах, немислимих для попередніх поколінь", - заявив Джонсон.

За його словами, відкрите і вільне суспільство, де існує рівність усіх перед законом, є найкращим місцем для започаткування бізнесу, інвестицій і створення сім'ї.

"Якщо ваша власність може бути самовільно конфіскована дружиною президента або його зятем, то ви не захочете відкривати справу в цій країні та інвестувати в неї. Якщо ви несправедливо можете втратити контракт, поступившись приятелю якогось політика, ви не станете намагатися вкладати тут свої гроші. І якщо політик не може бути знятий з поста демократичним шляхом, то буде рости корупція і знижуватися ефективність, будуть страждати люди й рости бідність", - підкреслив Джонсон.

Мей вимагає від Путіна звільнення полонених моряків і деескалації на Донбасі

Далі він безпосередньо звернувся до російського президента, вказавши, що "є деякі країни", де капітал сконцентрований в руках олігархів і наближених до влади, де вбивають журналістів і де висміюють "ліберальні цінності".

Крім того, в цій країні, згідно зі статистикою, третина жителів не може дозволити собі купити понад дві пари взуття на рік, 12 відсотків населення досі змушені користуватися вуличними туалетами, а реальні доходи знижуються вже п'ять років поспіль, зазначив Джонсон.

За його словами, є прямий зв'язок між ліберальними цінностями та добробутом, оскільки економічного зростання не досягнути з процвітанням корупції, бандитизму і клептократії.

Нагадаємо, у інтерв'ю Financial Times кремлівський лідер сказав, що "ліберальна ідея" зараз "конфліктує" з тим, чого хочуть люди в усьому світі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: