Кельн першим серед великих німецьких міст оголосив надзвичайний стан у сфері клімату

Середа, 10 липня 2019, 18:01

Кельн став першим німецьким містом з населенням понад 1 мільйон осіб, яке приєдналося до вимог кліматичного руху Fridays for Future.

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на DW.

Місцевий парламент Кельна проголосував за декларацію, в якій оголошується надзвичайна кліматична ситуація. Рішення підтримали 73 з 85 присутніх депутатів.

В понеділок у Кельні почалася тижнева акція протесту кліматичних активістів #WeekForFuture. Демонстранти протестуватимуть день і ніч до п'ятниці.

Деякі політики закликали демонстрантів повернутися до школи. Уряд федеральної землі Північний Рейн-Вестфалія, частиною якого є Кельн, попереджав у понеділок, що школярам можуть загрожувати штрафи в розмірі до 150 євро за пропуск школи.

ООН: зміна клімату підриває роботу з подолання бідності й голоду

Протестувальники закликали приєднатися до 700 міст світу, включаючи Лондон, Париж і Дюссельдорф, які оголосили кліматичну надзвичайну ситуацію.

Шкільний страйк заради клімату також відомий, як П'ятниці для майбутнього - це міжнародний рух школярів, які вирішують не відвідувати заняття, а замість цього брати участь у демонстраціях, щоб вимагати заходів для запобігання подальшому глобальному потеплінню та зміни клімату.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.