У Франції показали атомний підводний човен нового покоління

фото
Субота, 13 липня 2019, 14:50

Перший з шести французьких атомних підводних човнів нового покоління "Баракуда" покинув будівельний зал в Шербурі, де його збирали понад десять років.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на RFI.

У церемонії 12 липня взяли участь президент Еммануель Макрон і міністр оборони Флоранс Парлі.

Перший з шести човнів "Баракуд" назвали "Сюффрен" - на честь легендарного французького адмірала Сюффрена. Підводний човен будували понад десять років на верфі в Шербурі. На воду його спустять в кінці липня, а до складу флоту повинні ввести влітку 2020 року.

"Десять років вивчення і розробки, 12 років будівництва, вісім мільйонів годин роботи, десять тисяч задіяних осіб, 400 різних професій, 750 тисяч деталей, 160 кілометрів дротів. Все це - "Сюффрен"", - зазначив на церемонії президент Макрон.

 

"Баракуди" - багатоцільові атомні підводні човни. Вони не мають ядерних ракет, але пересуваються в морі завдяки ядерній силовій установці.

"Сюффрен" буде забезпечувати безпеку своїх "старших братів" - ядерного ракетоносця "Тріумфан" та супроводжуватиме флагман французьких ВМС авіаносець "Шарль де Голль". Також він буде вистежувати підводні човни противника і збирати розвіддані.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.