Мей "відплатила" Трампу, засудивши його слова про конгресвумен

Понеділок, 15 липня 2019, 14:10

Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей назвала "абсолютно неприйнятними" твіти президента США Дональда Трампа з нападками на адресу конгресвумен від Демократичної партії.

Про це заявив офіційний представник Мей, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на AFP.

14 липня Трамп оприлюднив низку твітів, у яких заявляв, що конгресвумен від Демократичної партії нібито не є американськими громадянками за народженням і що вони повинні поїхати назад, до тих "занепалих та заражених злочинністю країн", з яких походять.

Суд заборонив Трампу блокувати користувачів у Twitter

"Так цікаво спостерігати за "прогресивними" демократичними конгресвумен, які спершу приїхали з країн, де уряди – це цілковита й повна катастрофа, найгірші, найбільш корумповані та неспроможні, ніж будь-де в світі (якщо у них взагалі є здатні функціонувати уряди), а тепер голосно й злісно розповідають людям у Сполучених Штатах – найвеличнішій та найпотужнішій країні в світі – як має працювати наш уряд", – написав президент США.

Він додав, що ці країни "потребують допомоги" членів уряду США, тож вони не мусили б звідти їхати.

Трамп не назвав імен жінок, яким адресував свої послання, однак може йтися про групу не білих жінок у Конгресі, які вперше обрані до Палати представників і не приховують свого критичного ставлення до Трампа.

У Демократичній партії твіти президента назвали расистськими, республіканці переважно їх не коментують.

Речниця Палати представників Ненсі Пелосі заявила у відповідь, що Трамп хоче "зробити Америку знову білою".

Минулого тижня у серії твітів Трамп розкритикував Мей за її стратегію щодо Brexit, заявивши, що вона створила "безлад". Це сталося на тлі скандалу з публікацією у ЗМІ дипломатичного листа британського посла у США з жорсткою критикою Трампа.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.