Прем'єр Італії не проти, щоб Сальвіні пояснив парламенту справу з грошима РФ

Понеділок, 15 липня 2019, 15:21

Лідер ультраправої "Ліги", віцепрем'єр і міністр внутрішніх справ Італії Маттео Сальвіні повинен доповісти парламенту про справу його колишнього прессекретаря, якого запідозрили у спробі отримати фінансування для партії через нафтові відкати з Росії. 

Про це заявив прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на ANSA.

"Чому б ні", -  відповів прем'єр на запитання про те, чи повинен Сальвіні відповісти на заклики до нього доповісти парламенту про справу. 

"Ми віримо у прозорість перед громадянами на кожному форумі, у всіх випадках, перш за все, у парламенті, правильному місці для виконання цього керівного принципу", - сказав Конте.

Прокурори Мілана у понеділок вдень викликали на допит члена "Ліги", президента Асоціації Ломбардія-Росія Паоло Савойні, який зустрівся разом з двома іншими італійцями і трьома росіянами в одному з московських готелів, щоб нібито обговорити таємне фінансування у близько $65 мільйонів.

Минулого тижня американське видання Buzzfeed повідомило, що отримало аудіозапис московської зустрічі та опублікувало стенограму, у якій Савойні намагається домовитись з росіянами.

Сальвіні заперечує, що його партія отримала будь-які гроші з Москви. Водночас заступник прем'єр-міністра і лідер руху "5 зірок" Луїджі ді Майо зажадав створити парламентський слідчий комітет, щоб вивчити питання фінансування "всіх партій". Але Сальвіні запитав, чи відтепер всі приватні "вечері повинні обговорюватися в парламенті".

Конте запевняє, що його уряду не загрожує розпад внаслідок скандалу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.