Кандидатка у президенти Єврокомісії готова підтримати нове відтермінування Brexit

Понеділок, 15 липня 2019, 16:31

Кандидат на пост президента Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн підтримає надання додаткового часу Великій Британії для переговорів про вихід з Європейського Союзу.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

Фон дер Ляєн в понеділок направила листа групі Прогресивний альянс соціалістів і демократів (S&D), яка висунула минулого тижня умови для її підтримки в Європарламенті на завтрашньому голосуванні.

"У разі обрання я готова прокласти шлях до амбіційного і стратегічного партнерства, яке ми хочемо побудувати з Британією. Якщо буде потрібно більше часу і якщо будуть вагомі причини, я підтримаю подальше продовження, якщо будуть вагомі причини", - йдеться в листі.

Група Прогресивний альянс соціалістів і демократів (S&D) налічує 153 депутати і матиме вирішальне значення при голосуванні за фон дер Ляєн.

У Німеччині ведуть розслідування проти міністра оборони, яка має очолити Єврокомісію

Фон дер Ляєн поки може твердо розраховувати лише на підтримку своєї правоцентристської Європейської народної партії, яка контролює 182 місця в парламенті. Для затвердження вона потребує щонайменше 376 голосів. 

Голосування за кандидатуру фон дер Ляєн в Європарламенті призначено на 16 липня о 19:00 за київським часом, перед ним євродепутати проведуть дебати.

Проти її кандидатури вже офіційно висловилися "Зелені" та "ліві" Європарламенту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.