Туреччина засудила санкції ЄС і не припинить бурову діяльність біля Кіпру

Вівторок, 16 липня 2019, 08:42

Туреччина засудила рішення ЄС про призупинення переговорів високого рівня між Брюсселем і Анкарою і заявила, що не припинить бурову діяльність поблизу Кіпру.

Про це повідомляє агентство Anadolu з посиланням на МЗС Туреччини.

Відомство наголошує, що рішення ЄС не вплине на наміри Туреччини продовжувати  свою діяльність у східному Середземномор'ї.

Туреччина, як у заявляють у МЗС,  продовжить захищати свої права і права кіпріотів-турків та активізує свою діяльність в цьому напрямку.

"Це рішення показує, наскільки упереджено Європейський Союз відноситься до кіпрського питання, оскільки кіпріоти-турки, які мають рівні права на природні ресурси острова, не згадуються і ігноруються" - зазначили у турецькому зовнішньополітичному відомстві.

Лідер турецьких кіпріотів пропонує спільний енергетичний комітет на тлі суперечки з Анкарою

За словами МЗС Туреччини, це рішення є останнім прикладом того, як "греки і греки-кіпріоти зловживають членством в ЄС у відповідності зі своїми максималістськими позиціями і як інші країни ЄС стають інструментом для здійснення цього зловживання".

Як повідомлялося, Рада ЄС вирішила покарати Туреччину через незаконну бурову активність у винятковій економічній зоні Кіпру. Зокрема, було заморожено переговори високого рівня між країною і блоком, проведення Ради асоціації і виділення коштів в рамках підготовки до вступу до ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.